
Katarakt Hastalığı

KATARAKT CERRAHİSİ
Katarakt Hastalığı Nedir ve Nasıl tedavi Edilir?
Katarakt; göz merceğinin (kornea) saydamlığını yitirmesidir. Katarakt her yaşta görülebilir, ancak sıklıkla 55 yaşından sonra yaşa bağlı katarakt olarak karşımıza çıkar. Katarakt tedavisi ilaçlarla mümkün olmamamakta. Bu nedenle cerrahi (FAKOemülsifikason) operasyon veya Laser (Femtosecond Laser) operasyonu gereklidir.
Bulanık görme, puslu görme, kirli bir camın arkasından bakıyormuş hissi, Gözlük kullanma ihtiyacı oluşması, Yakını göremeyen kişinin gözlük ihtiyacı duymadan yakını görebilir hale gelmesi, (ikinci bahar) Işık hassasiyeti Ayrıca bazı katarakt tipleri göz tansiyonunda artışlara yol açarak glokom gelişmesine neden olabilir.
GELENEKSEL KATARAKT CERRAHİSİ
FAKOemülsifikason Cerrahisi
Dünyada gelişmiş ülkelerde en sık kullanılan yöntemdir. Ultrasonik ses dalgalarıyla katarakt dokusunun eritilmesi prensibiyle çalışır. FAKOemülsifikasyon tekniğinde göze yaklaşık 2,5 mm korneal kesi yapılır ve göze dikiş atılmaz. Cerrahın tecrübesine ihtiyaç olan bir yöntemdir.


FemtoSaniye Lazer İle Katarakt Cerrahisi
Katarakt Cerrahisinde Geleceğe Dönük Bir Adım
Lazer katarakt ameliyatları hasta güvenliği ve konforu gözetilerek yapılmaktadır. Femtosecond (Femtosaniye laser katarakt) laser cihazları OCT(Ocular coherence tomography) ile bilgisayar destekli sistemlerdir.
Korneal kesiler ve mercek kapsülünün kesilmesi laser sistemiyle yapılır. Merceğin (lens) parçalara ayrılması (fragmantasyonu) laser kesileriyle sağlanır. Böylece hastalar ultrasound titreşimlerine maruz kalmadığından gözün katarakt dışındaki yapıları uygulamadan olumsuz etkilenmez. Doku zedelenmesi görülmez.
KATARAKT AMELİYATI İLE BİRLİKTE UYGULANAN AKILLI LENSLER İLE GÖRÜŞ KUSURLARI DÜZELTİLEBİLİR
AKILLI LENS TEKNOLOJİSİ
Günümüz modern kaktarakt cerrahilerinde hastalara ayrıca görüş kusurlarında kurtulmaları içinde imkanlar sağlanmakta. Hastaların gözlerinde kataraktlı alan ameliyat ile tedavi edilirken aynı anda miyop, hipermetrop, astigmat ve presbiyopi görüş kusurlarını düzeltebilen yapay mercekler takılmakta.

AKILLI LENSLER
Halk arasında akıllı lens olarak bilinen göz içi lensler ile miyop, hipermetrop, astigmat ve presbiyopi görme kusurları tedavi edilebilmekte.
Detaylar